Hamileyken "Ben Bunları Sevdim" !

Hayat değişiyor. Gezmeyi, tozmayı seven, özgürlüğüne düşkün bu bünyenin yeni macerası bunlarla çok tezat. Anne oldum ben, oğlum oldu! Şimdi üç aylık olmak üzere (maşallah)  ;)  

Ben hamileliğim boyunca internetin nimetlerinden bolca faydalandım. Kendi sevdiğim ve önemsediğim bir kaç şeyi paylaşarak belki birilerine faydalı olurum diye düşündüm.

  • Kötü tecrübelere, sıkıntılı hikayelere kulaklarınızı kapatın. Aklınıza takılan her şeyi doktorunuza sorun, internette doğruluğuna güvendiğiniz kaynaklara bakın. Ayrıca hem hamilelik, hem de bebek bakımı için sayısız kitap var.
  • Hamileliğimin 5 ile 8'inci ayları arasında hamile yogasına gittim. Bir çok yerde bu eğitimleri bulabilirsiniz ama önemli olan yoga bu konuda uzman biri tarafından yaptırılmalı. Aksi takdirde bilinçsiz yapılan hareketler hamileliği tehlikeye sokabilir. Ben Memorial Hastanesi'ne gittim. Her cumartesi var, üstelik ücretsiz.Tavsiye ederim. Ben hamileliğimin son iki haftasına kadar çalıştım, bir gün öncesine kadar uzun yürüyüşler yaptım. Hiç bel ve sırt ağrısı çekmedim. Bunda yoganın etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.
  • Beslenme düzenim ilk aylarda hiç değişmedi, 4 ay dolduktan sonra porsiyonlarım artmaya başladı, tabi ufak ufak kilo almaya başladım. Doktorum, son zamanlara kadar haftada yarım kilo almamı, toplamda 11-12'yi geçmememi söylemişti. Nitekim ona uyarak sınırda kaldım, 12 kilo aldım. Yemek konusunda kendimi cok kısıtlamadım, bazı zararlı besinleri azalttım. Normalde tatlı sevmeyen bünyem tatlı düşkünü oldu. Ye tatlıyı, doğur Hakkı'yı söylemi bende geçerli oldu sanırım :) Her gün bir parça tatlı yedim mutlaka. Mümkün olduğunca süt, bol bol su içtim, her öğlen en az 1-2 porsiyon meyve yedim. Önerim, baştan nasıl besleneceğinize karar verin, ona uymaya çalışarak hem kendinizi mutlu edin, hem kilonuzu kontrol edin. Ayrıca hamilelikte şekeriniz yükselebilir. Doktorunuz bunun için sizden test isteyecektir, mutlaka yaptırın.                                                                                                             
  • Hamile kıyafeti seçeneği çok fazla yok. Bazı markaların az sayıda üründen oluşan hamile bölümleri var. Ben daha çok bol kıyafetler almayı tercih ettim. En azından daha sonra da giyme şansınız oluyor. Tabi pantolonlar için aynı şey geçerli olamıyor maalesef.
  • Hamilelik takibi için bir kitap almadım ama bebek bakımı için herkesin önerdiği, üslubunu cok sevdiğim Tracy Hogg'un 'Yeni Annelere Mucize Çözümler' i aldım, mutlaka öneririm.
  • Aklınıza gelecek A'dan Z'ye tüm bebek eşyaları için İstanbul Eminönü'nde bulunmaz bir nimet var; Havuzlu Han. Mısır Çarşı'sının oraya gittiğinizde kime sorsanız gösterir. Bir günde tüm gerekenleri ordan alabilirsiniz. Mümkünse hafta içi sabah saatlerinde gidin, çünkü diğer zamanlarda çok kalabalık oluyormuş. Üstelik fiyatlar piyasanın altında ve nakite ekstra indirim yapıyorlar.
  • Bebek için çok fazla kıyafet almayın. Çok çabuk büyüyorlar, ayrıca çok fazla hediye geliyor. Body ve tulumları çıtçıtlı olanlardan tercih edin. Bu doğum sonrası bilgisi ama alışveriş önceden yapılıyor ne de olsa :) 
  • Mümkünse tanıdıklarınıza doğum yaptığınız gün hastaneye gelmemelerini tembih edin. Anne olmak dünyanın en güzel duygusu olabilir ama o gün kafanız ve duygularınız karışık, bedeniniz yorgun olacak. Gelen gidenle ilgilenmek çok zor. İsteyen ziyaretlerini bir, iki hafta sonra eve yapabilir.
Eşim, hamileliğimin 3. ayından itibaren her ay fotoğrafımı çekti. Bebeğimin ve benim evrimim için güzel bir anı oldu. 

Bu güzel duyguyu yaşayacak tüm anne adaylarına her şeyin istedikleri gibi olmasını diliyorum.