Kaş

Her sene ısrarla Kaş'a tatile gidenleri çok iyi anlıyorum artık...

Eylül başı Antalya'ya aile ziyaretine gitmişken 2 gece Kaş'ta kalma şansımız oldu. Dönüş günü de akşam geç saatlere kadar orada olduğumuz için, 3 günü doya doya yaşadık. Mevsim olarak mükemmel zamanlamaydı, hava çok sıcak değildi, deniz tam kıvamındaydı.

Deniz tutkunu olan biri olarak burada mutlu olmamam imkansızdı. Çünkü deniz tertemiz, çarşaf gibi, ılık. Tuzlu suyu hiç göze batmıyor bu durumda :)

Club Antiphellos & Villas'ta kaldık. Uzun zaman geçirseniz belki yeterli gelmeyecek bir otel. Çünkü odalar eski ve konforlu değil. Ancak işletenler tatlı insanlar, temizlik sorunu yok, fiyatlar uygun. Bunun yanında en büyük artısı birkaç dakika yürüme mesafesinde (bol merdiven iniyorsunuz) anlaşmalı plajı olması. Bizim gittiğimiz dönem sezon sonu olduğundan mı bilmiyorum ama kalabalık da değildi. Üstelik yemekleri de uygun ve gayet güzeldi. Kaş'ta birçok yerde olduğu gibi burada da denize iskeleden giriliyor. 

2. gün Kekova Üçağız'dan kalkan tekne turuna katıldık. Aile işletmesi olan tur firmasından gayet memnun kaldık, tavsiye ederim :) Tur 10:30 gibi başlayıp 17 civarlarına kadar sürdü. Sırasıyla Akvaryum Koyu, Tersane Koyu, Batık Şehir,  Korsan Mağarası, Gökkaya Koyu, Hamidiye Koyu, Kaleköy ve Adalar Koyu'na uğradık. Tekne ne zaman demir alsa hemen denize atladık :) Bu bölgenin denizi genel olarak mükemmel ama Akvaryum Koyu'nun turkuaz rengi inanılmaz güzellikte. Batıkşehir'i hikayesiyle dinlemek de keyifliydi. Kıyıya ayak bastığımız Kaleköy'de 1 saat kadar kaldık. İçeride araçla ulaşım olmayan çok küçük, şirin bir köy, eski adıyla Simena Antik Kenti. Bol merdivenli patika yoldan 10 dakika kadar yukarı yürüyünce Simena Kalesi'ne ulaştık, girişi ücretli, müze kart geçiyor. Kalenin manzarası gerçekten görülmeye değer. Yalnız çok sıcak havalarda bu merdivenleri çıkmak işkenceye dönüşebilir. Neyse ki ev yapımı dondurma yiyip serinleyebileceğiniz tatlı kafeleri de var :) Bu arada ilk kez burada görüp denediğim yanık sütlü dondurmayı kesinlikle tavsiye etmiyorum :) Kısacası tekne turu çok keyifliydi, sadece Akvaryum Koyu, Batık Şehir ve Kaleköy'e gitsek de yeterli olurmuş. Tura katılmayıp tekne kiralayacak olanlara tavsiyem olsun :)


Kaş'a gideceğimizi duyan herkes mutlaka Zaika'ı öneriyordu. Biz de yaklaşık 2 ay önce yaptırdığımız rezervasyon sayesinde, ilk akşam yemeğimizi burada yedik. Mekanın ambiyansı gayet keyifli, servis hızlı. Buranın spesiyali olan şaşlık kebabı ve çeşitli mezelerini denedik. Mezelerin porsiyonları küçüktü ama lezzetler güzeldi. Şaşlık kebabı da gayet güzeldi, eti yumuşacıktı. Genel olarak yediğimiz her şeyi beğendik. (İstanbul Gayrettepe'de Çıtır isimli restoranı şaşlık konusunda tek geçerim, öneri olarak burada dursun :))

Tatilde deniz ürünleri ve meze yemeyi çok seviyorum. Bu anlamda önerilen yerlerden biriydi Sardelaki. Rezervasyonsuz gitmemize rağmen yer bulduk. Merkezde, deniz kenarı, yediğimiz her şeyin lezzetli olduğu bir Yunan restoranı. Burayı da gönülden tavsiye ederim.

Son gün dönüş öncesi hızlıca bir şeyler atıştırmak için Bunbun'a gittik. Buharda pişen ekmeğin içinde çeşitli alternatifler sunan, sıradan fast food restoranlarından farklı bir mekan. Ortam güzel, lezzet orta üstü.

Kaş'ın merkezi, birçok tatil yöresinde de olduğu gibi akşamları kıpır kıpır. Yol üstü egzotik meyveler yiyebileceğiniz standlar var mesela. Hediyelikçiler, dondurmacılar vs her yerde. Burada çok beğendiğim iki dükkan oldu. Biri el yapımı tasarımlarına hayran kaldığım, çok fazla takı almamak için kendimi zor tuttuğum La'l Atelier. (İlkokul Sokak'ta.) Diğeri de tasarım sabunlar ve özel kremleri ile çok orijinal bir dükkan olan Kash.

Kaş merkezde büyük bir park sorunu var. O yüzden merkeze gideceklere önerim Kaş Kamping'in olduğu kısma arabalarını bırakıp merkeze 5-10 dakika süre içinde yürümeleri. (Sanırım burası Necipbey Caddesi olarak geçiyor.)

Genel olarak kısa ve öz bir tatil geçirdik Kaş'ta. Bir dahaki gidişimizde daha uzun kalıp plajları ve koyları gezmeyi planlıyoruz. Yüzyüzeyken Konuşuruz'un şarkısında söylediği gibi; Yine gitsek ya Kaş'a, otursak bi taşa...